NIEUW! Mindful yogales op woensdagochtend.Ook geschikt voor mensen met lichamelijke klachten! Meldt je hier aan.

Wat houdt meditatie in? Wat is Pranayama?

Mediteren wordt vaak in onze huidige maatschappij als iets vaags gezien en niet tastbaar. Mediteren doen we feitelijk dagelijks op onbewust niveau. Denk aan momenten dat je in alle rust geniet van een kopje thee, of dat je een wandeling maakt in alle stilte in de natuur? Of dat je langzaam en genietend je eten opeet? Mediteren doe je op al deze manieren!

Er zijn talloze technieken om mediteren op een bewuste manier te beoefenen. Er wordt gebruik gemaakt van een object waar naar gestaard kan worden totdat men alleen het object ziet; of er wordt gewerkt met een mantra die constant herhaald wordt zodat men alleen zich bewust is van deze mantra; ook wordt er gemediteerd op klanken.

In deze les zal er gewerkt worden met de Pranayama technieken en worden gedachten die opkomen bestudeerd en geanalyseerd waardoor er inzicht ontstaat in het eigen denkproces.

Pranayama (ademhalings)technieken worden gebruikt voor meer balans in ons linker en rechter hersenhelften, maar ook om energiëen op te wekken die voor opschoning zorgen van on geheel systeem

Grip krijgen op je eigen denken en op je ademhaling is de manier waarop wij bij Shiva Ohm Yoga de meditatie lessen zullen inzetten.

Nieuwsgierig? meldt je aan voor een lesje 

 

                                                                                         

 

FaLang translation system by Faboba