Weer volop lessen bij De Binderij nr 9(literatuurwijk) Vrij parkeren!

Wat zijn mantra's en wat doen ze? 

Mantra’s kunnen in verschillende talen gezongen worden; de meeste kracht zit wel in de oude talen zoals Latijns, Hebreeuws en Sanskrit.
De Mantra's waar wij gebruik van maken zijn in het Sanskriet en worden reciterend(chantend)opgezegd op de mala(rozenkrans) Deze mala heeft 108 kralen en dus worden de mantra's minimaal 108 keer opgezegd. Hierbij vindt er een verstilling en verdieping plaats in lichaam en geest. De betekenis van de mantra's worden vermeld in een stencil van waaruit gezongen/gechant wordt. Deze mantra's gaan over vrede, liefde, devotie en verbinding tussen onze Individuele ziel met de Universele ziel. Er wordt gebeden voor al het goede en hierin zit tevens ook onze overgave aan het Hogere.

Deze mantra's brengen klanken voort die op trillingsniveau invloed hebben op onze cellen. Eventuele onrustige cellen raken hierdoor meer geharmoniseerd en er wordt van binnenuit verbinding gemaakt tussen al onze Energiepunten(Chakra's). Deze verbinding resulteert in een fijn gevoel van gedragen worden en stimuleert onze focus en mindfulness wordt bevorderd.

Hoe werken mantra’s? Een greep uit het vele wat ze doen:

  • ze verstillen onze gedachten
  • ze helpen angsten te overwinnen en jezelf open te stellen
  • ze maken onze emoties los en zorgen voor verwerking
  • ze geven je meer zelfvertrouwen
  • ze zorgen voor zuivering van binnenuit

AUMAUM

Aan de basis van alle mantra’s staat AUM. Deze mantra staat voor ‘alles’ (omni, alom, amen, al, ameen in het Arabisch). Aum bestaat uit drie klanken. De vibraties van deze klanken, beinvloeden de energiegolven in het lichaam op een zachte manier.

Aaaa vibreert in de buik
Uuuu in de borst
Mmmm in het hoofd

Ieder ervaart het zingen van mantra’s anders. Verschillende gevoelens, zoals ontroering, ruimte, openheid, maar ook onverwerkte emoties, kunnen loskomen. Het gaat er niet om hoe je zingt, maar om het zingen zelf!

"Dit unieke en onsterfelijke geluid zal je brengen waar je wilt. Of je nu het zelf wil kennen dat in het lichaam huist, of het zelf dat het lichaam ontstijgt, aum zal je erheen leiden"
(Katha Upanishad)

FaLang translation system by Faboba