Weer volop lessen bij De Binderij nr 9(literatuurwijk) Vrij parkeren!

Surya Namaskar (de Zonnegroet)Definitie Hatha Yoga 

Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent samenbrengen, verenigen en tot evenwicht brengen. De betekenis van hatha is zon (ha) en maan (tha). Bij hatha yoga gaat het dus om de vereniging van de tegenpolen in jezelf. De juiste balans tussen lichaam en geest, denken en voelen en tussen de buitenwereld en jezelf. In hatha yoga komen alle vormen van yoga bij elkaar.

Waarom yoga? 

Steeds meer mensen krijgen te maken met het gevoel uit balans te zijn. Dit kan een normale reactie zijn op dit soms stressvolle bestaan. Vage klachten die zich in het lichaam uiten d.m.v. maagklachten, hoofdpijn, rugpijn en dergelijke. Maar ook vaak als psychische klachten zoals nervositeit, spanningen en depressie.Yoga helpt je bij het loslaten van lichamelijke en geestelijke spanningen. Hierdoor ontstaat een betere balans tussen lichaam en geest waardoor je evenwichtiger en krachtiger in het leven kan staan.

De kracht van yoga 

De kracht van yoga is dat iedereen het op zijn of haar niveau kan beoefenen. Bewust worden van jouw eigen grenzen, die te respecteren en tevens op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden.

De lessen

Tijdens de Hatha yoga lessen leer je door middel van asana's te ontspannen en bewust te worden van je lichaam. Door rustige en actieve houdingen en bewegingen met aandacht uit te voeren komen lichaam en geest tot rust. Je leert spanningen in het lichaam te voelen en los te laten, zodat de energie en adem vrij kunnen stromen..Je hoeft beslist niet lenig te zijn om hatha yoga te beoefenen. Alle oefeningen worden langzaam uitgevoerd, met respect voor je grenzen. Observeer jezelf tijdens de asana’s en wordt je bewust van je blokkades. Gaandeweg kun je deze blokkades leren los te laten om de energie weer vrij te laten stromen. Dit kan tevens ook merkbaar worden op mentaal gebied, zodat ook daar meer ontspanning kan ontstaan.

Er wordt van alles verteld over yoga maar het ervaren is het allerbelangrijkst. Pas vanuit de persoonlijke beleving kan je tot de conclusie komen wat het voor jou betekent!

"Mensen die werkelijk heldhaftig handelen, beroemen zich nooit op hun verdienste. Het vuur brandt zonder geluid, en zonder lawaai schijnt de zon."

FaLang translation system by Faboba