Weer volop lessen bij De Binderij nr 9(literatuurwijk) Vrij parkeren!

Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga is een relatief rustige yogales. Het is een moment van bezinning in ons drukke leven, terwijl we tegelijkertijd ook de tijd nemen om naar ons lichaam te luisteren.

In Yin Yoga zijn alle poses zittend of liggend op de yogamat, waarbij lichte druk wordt uitgeoefend op de gewrichten en het bindweefsel (fascia). Ieder houding wordt 3 tot 5 minuten aangehouden.

Het kan bij sommige houdingen best een mentaal uitdagende ervaring zijn om een tijdje in de houdingen te blijven. Je zult echter merken dat je in de les helemaal tot rust komt. Je brengt je aandacht naar binnen en je oefent op een meditatieve manier de stilte in jezelf op te zoeken.

Om de houdingen comfortabel te maken en je spieren zo veel mogelijk te ontspannen, worden er kussens, blokken, riemen en dekens gebruikt. Je hoeft niet lenig te zijn om de houdingen te kunnen, je zult echter merken als je regelmatig komt je leniger wordt.

Wat is er anders aan?

Iedere pose wordt 3-5 minuten aangehouden, in plaats dat we onze spieren aanspannen gaan we ze zo veel mogelijk ontspannen. We willen namelijk onze gewrichten en bindweefsel (fascia) bereiken, waardoor de spieren eerst dienen te ontspannen.

Je kan dit zelf eens uittesten door zachtjes je rechter middelvinger naar voor en achter te bewegen, eerst met je vingers van je rechterhand gespannen en dan met je vingers ontspannen.

Wanneer je hand ontspannen is voel je een stretch in het gewricht waar je middelvinger aan je hand gehecht is. En wanneer je hand aangespannen is kan je bijna niet bewegen en voel je de kracht van je spieren.

Wat kan Yin Yoga voor je betekenen?

Yin Yoga zorgt voor balans in ons drukke (Yang) bestaan. In de Yin Yoga richten we ons op onze gewrichten en het bindweefsel (fascia), door de houdingen maken we de gewrichten soepel. We merken allemaal dat we met ieder jaar dat we ouder worden stijver worden, daarnaast hebben de meeste van ons een zittend beroep waardoor de gewrichten en het bindweefsel in je bekken en rug extra worden belast.

De les is ook geschikt als bijdrage aan het herstel van ziekte, stress- of vermoeidheidsklachten.

 Zin in Yin gekregen? Zie het rooster voor de Yin les.

FaLang translation system by Faboba