Weer volop lessen bij De Binderij nr 9(literatuurwijk) Vrij parkeren!

Mantra's zijn impulsen of ritmes van het bewustzijn die de geest reinigen en verstillen op een diep niveau.

In het Sanskriet is er een gezegde, 'Manana trayate ITI mantra' oftewel, mantras zorgen ervoor dat het patroon van herhalende gedachten wordt doorbroken.

Een terugkerende gedachte is een punt van zorg. Mantra's helpen om je te bevrijden van deze gedachten.
De betekenis van elke mantra is oneindig. Het is een geluidstrilling voorbij de cognitie van de geest. Als de geest niet in staat is te 'bevatten', lost het eenvoudigweg op en geraakt in een diepe meditatieve staat. Kom en ervaar hoe dat is...

Voor meer info kijk hier

Zondag 2 aug van 10.00-11.00 u 

plaats: Binderij 9, Almere

prijs: € 5,0 pp

Aanmelding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 06-24115932.

dat volgt nog! van 10.00-12.00. kosten 15,- pp

WAT ZIJN CHAKRA'S?

De punten waar verschillende nadi’s (energiekanalen waar prana doorheen stroomt) bij elkaar komen worden chakra’s genoemd. Deze zijn energiecentra in ons lichaam, die verbonden zijn met bepaalde klieren, organen, lichaamsdelen, ervaringsniveaus en emoties. Een onevenwichtige chakra veroorzaakt problemen op dat specifiek niveau. Doordat de chakra’s verbonden zijn met elkaar, kunnen er ook op andere niveaus problemen ontstaan. Aan elke chakra zijn een klank en kleur verbonden. Kleur- en klanktherapie spelen hierop in.

Tijdens de Chakra meditatie gaan we langs elke chakra en wordt er van binnenuit verbinding gemaakt en vanuit visualisatie oefeningen zal geprobeerd worden deze chakra te versterken. Ook zal er dan verbinding worden gemaakt tussen al de chakra's zodat de samenhang duidelijker voelbaar wordt.

De 7 hoofdchakra's zijn: 

- Muladhara (1e chakra,basis chakra, element aarde)

- Svadisthana (2e chakra, bij je onderbuik, element water)

- Mooladhara (3e chakra, net boven de navel, element vuur)

- Anahata (4e chakra, bij je hartstreek, element lucht)

- Vishhudha( 5e chakra, in je keel, element ether)

- Ajna (6e charka, punt tussen de wenkbrouwen,derde oog, intuitie)

- Sahasara (7e chakra, bij je kruin, verbinding met het hogere)

Ayurveda is de traditionele geneeswijze uit India, die er van uit gaat dat gezondheid te maken heeft met de energiebalans van je lichaam en geest . Ziekte komt volgens Ayurveda voort uit een verstoring in deze energiebalans en kan opgelost worden door onder andere veranderingen in voeding .

In het algemeen houdt Ayurvedisch koken in dat je dagelijks, op regelmatige tijden, drie verse maaltijden neemt . De bedoeling is dat je bewust met eten bezig bent . Ayurvedische gerechten behoren tevens alle zes smaken te bevatten: zoet, zuur, zout, bitter, scherp en samentrekkend (wrang)

Datum: volgt nog

 

tijd: 11.30-16.00 uur                                                                                               

locatie: Amorstraat 4, Almere Poort                                     

bijdrage: € 55,- (incl lunch)

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra is een Yogische slaap waarbij je tegelijkertijd alert bent maar volledig ontspant. Het is een staat van een diepe bewuste slaap. 

Het kan een therapeutisch instrument zijn volgens talrijke medische studies. Deze tonen aan dat er zowel een helende als preventief effect kan ontstaan bij stress, angst, frustratie, slapeloosheid, hoge bloeddruk, en de gevolgen daarvan. 

In de woorden van Swami ma Tripurashakti

‘Yoga Nidra betekent Yogische slaap. Het is een staat van bewuste diepe slaap. In meditatie blijf je in de wakkere staat van Bewustzijn en geleidelijk aan focus je de mind terwijl toegestaan wordt dat gedachtepatronen, emoties, sensaties en beelden opkomen en verder gaan. Echter, in Yoga Nidra verlaat je de wakkere staat van Bewustzijn, ga je naar de diepe slaap staat en blijf je toch volledig wakker en alert.’

Tijdens deze Yoga Nidra staat een half uurtje gelijk aan 2 uren volle slaap en een uur Yoga Nidra voor 4 uurtjes slaap.

De Yoga Nidra wordt liggend gedaan en door middel van visualisaties en sankalpa's (positieve intentie) wordt de mind geleidt.

Nieuw: Yoga Nidra lessen worden eens per maand gegeven op de zondagmiddag van 15.00-16.00 uur. 

 

 

FaLang translation system by Faboba