aangepast rooster meivakantie!

Mantra's zijn impulsen of ritmes van het bewustzijn die de geest reinigen en verstillen op een diep niveau.

Datum: zondag 18 februari
Tijd: 10.00-11.30 uur 
Prijs: donatie
Plaats: Katernstraat 31A, Almere Literatuurwijk/Poort

In het Sanskriet is er een gezegde, 'Manana trayate ITI mantra' oftewel, mantras zorgen ervoor dat het patroon van herhalende gedachten wordt doorbroken.

Een terugkerende gedachte is een punt van zorg. Mantra's helpen om je te bevrijden van deze gedachten.
De betekenis van elke mantra is oneindig. Het is een geluidstrilling voorbij de cognitie van de geest. Als de geest niet in staat is te 'bevatten', lost het eenvoudigweg op en geraakt in een diepe meditatieve staat. Kom en ervaar hoe dat is...

Voor meer info kijk hier

Aanmelding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 06-24115932.

WAT ZIJN CHAKRA'S?

De punten waar verschillende nadi’s (energiekanalen waar prana doorheen stroomt) bij elkaar komen worden chakra’s genoemd. Deze zijn energiecentra in ons lichaam, die verbonden zijn met bepaalde klieren, organen, lichaamsdelen, ervaringsniveaus en emoties. Een onevenwichtige chakra veroorzaakt problemen op dat specifiek niveau. Doordat de chakra’s verbonden zijn met elkaar, kunnen er ook op andere niveaus problemen ontstaan. Aan elke chakra zijn een klank en kleur verbonden. Kleur- en klanktherapie spelen hierop in.

Tijdens de Chakra meditatie gaan we langs elke chakra en wordt er van binnenuit verbinding gemaakt en vanuit visualisatie oefeningen zal geprobeerd worden deze chakra te versterken. Ook zal er dan verbinding worden gemaakt tussen al de chakra's zodat de samenhang duidelijker voelbaar wordt.

De 7 hoofdchakra's zijn: 

- Muladhara (1e chakra,basis chakra, element aarde)

- Svadisthana (2e chakra, bij je onderbuik, element water)

- Mooladhara (3e chakra, net boven de navel, element vuur)

- Anahata (4e chakra, bij je hartstreek, element lucht)

- Vishhudha( 5e chakra, in je keel, element ether)

- Ajna (6e charka, punt tussen de wenkbrouwen,derde oog, intuitie)

- Sahasara (7e chakra, bij je kruin, verbinding met het hogere)

Pranayama (ademhaling) en meditatie in de Galos zoutgrot te Almere

Dieper en vollediger ademhalen brengt de geest tot rust en zorgt voor verse opname van zuurstof in het bloed. Dit zuurstofrijk bloed verbeterd de bloedsomloop en voorziet de organen van de benodigde energie waardoor betere functionering plaatsvindt. Het dieper ademhalen in de zoutgrot brengt zodoende de benodigde mineralen in het bloed(de Halo therapie), in de huid en op dieper niveau in de spierweefsels (o.a. geschikt bij artrose,ontstekingspijnen in de gewrichten, chronische verkoudheid enz.)

Het daarna in Savasana volledig ontspannen stimuleert de maximale opname van deze mineralen en zorgt voor heling en harmonie van zowel lichaam als geest

Datum: zondag 8 APRIL 2018
Tijd: 12.00-13.00 u 
Prijs: € 22,50
Plaats: Kebajastraat 43

Voor meer informatie over de effecten van de zoutgrot, lees hier.

Ayurveda is de traditionele geneeswijze uit India, die er van uit gaat dat gezondheid te maken heeft met de energiebalans van je lichaam en geest . Ziekte komt volgens Ayurveda voort uit een verstoring in deze energiebalans en kan opgelost worden door onder andere veranderingen in voeding .

In het algemeen houdt Ayurvedisch koken in dat je dagelijks, op regelmatige tijden, drie verse maaltijden neemt . De bedoeling is dat je bewust met eten bezig bent . Ayurvedische gerechten behoren tevens alle zes smaken te bevatten: zoet, zuur, zout, bitter, scherp en samentrekkend (wrang)

Datum volgt nog

tijd: 12.30-17.00 uur                                                                                               

locatie: Amorstraat 4, Almere Poort                                     

bijdrage: € 50,- (incl lunch)

Locatie & datum: De Veluwe volgt nog

In het dagelijks leven zijn wij aldoor naar buiten toe gericht en is er weinig tijd voor rust/bezinning.
Bij Yoga leer je je zintuigen naar binnen te richten zodat er meer ruimte ontstaat voor verstilling, bezinning en uiteindelijk meditatie.
In een Yoga/Stilte weekend krijg je de kans om de stilte in jezelf te ervaren, om je aandacht op je innerlijk te richten en daarmee je bron van energie aan te boren. 

Kom tot rust tijdens de retraite
In dit weekend zal er geen afleiding zijn in de vorm van mobiels, tv, radio enz, maar wordt er tevens gedetoxt door de zuivere voeding,rust en buitenlucht.Door middel van regelmatige Yoga, goede (Ayurvedische) voeding en rust gun je je lichaam de ontspanning die het nodig heeft om te kunnen komen tot diepe stilte. Een stilte waar je lichaam en geest naar verlangen. Ook krijgt je bewustzijn de kans om zichzelf verruimen.

Om dit enigszins te bereiken is een rustige (natuur) omgeving gewenst zonder de gebruikelijke afleidingen van alle dagelijkse verplichtingen.

Het programma biedt Yoga, meditatie, stiltewandelingen en veel meer. Let wel... niets van het aangeboden programma is verplicht en er is genoeg ruimte voor “eigen tijd” of niets doen!

De kosten voor het gehele weekend bedragen € 299,- per persoon op basis van een gedeelde kamer.

Beperkt aantal plaatsen om de kwaliteit te waarborgen. Aanmeldingen uiterlijk 30 sept. Het weekend gaat door bij voldoende aanmeldingen.

Voor meer informatie bel of mail Reshma op 06-24115932 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en kijk voor het programma hier

FaLang translation system by Faboba