10% korting 10 rittenkaart in feb!

MANTRA RECITATIE(chanten) MET MEDITATIE 

op ZONDAG 18 februari van 10.00-11.30 uur

In deze workshop gaan we mantra's (oude vedische teksten) reciteren met daarna meditatie.

Het reciteren van mantra's zorgt voor rust en heling binnen in ons. Alleen maar het luisteren naar deze heilige teksten werkt helend.
Bijdrage: op donatie basis.

Kijk hier voor meer info over mantra's.
Graag wel aanmelden vooraf via de mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op 06 24115932. 

MEDITATIE EN PRANAYAMA (DIEPERE ADEMHALING) EN SAVASANA IN DE GALOS ZOUTGROT

op zondag 11 februari tussen 13.00-14.00u

Deze vorm van meditatie vindt plaats in de zoutgrotten van Medisalt en meer informatie over wat het doet vindt je hier.
Prijs per persoon € 22,50. LET OP; BEPERKT AANTAL PLEKKEN (max 6). Bij interesse naar andere dagen/tijden neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!
Aanmelden en betalen graag 2 dagen van te voren. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer info over Medisalt: klik hier. 

  

CHAKRA MEDITATIE

datum volgt nog van 10.00-11.00 (deelname 10,- pp)

De punten waar verschillende nadi’s (energiekanalen waar prana doorheen stroomt) bij elkaar komen worden chakra’s genoemd. Deze zijn energiecentra in ons lichaam, die verbonden zijn met bepaalde klieren, organen, lichaamsdelen, ervaringsniveaus en emoties. Een onevenwichtige chakra veroorzaakt problemen op dat specifiek niveau. Doordat de chakra’s verbonden zijn met elkaar, kunnen er ook op andere niveaus problemen ontstaan. Aan elke chakra zijn een klank en kleur verbonden. Kleur- en klanktherapie spelen hierop in.

Hatha yoga beïnvloedt de pranastroom in het lichaam via asanas en pranayama. Het is echter geen wondermiddel. Als je elke dag yoga doet, maar daarnaast steeds overwerkt, ongezond eet, je in een negatieve omgeving begeeft, zal weinig positieve verandering merkbaar zijn. Met andere woorden, een gezond innerlijk leven zal lastig te realiseren zijn als het uiterlijke (wat je doet, zegt, denkt en wat je tot je laat) niet erop wordt afgestemd. In de ideale situatie stroomt prana vloeiend door de chakra’s, op 1 lijn langs de wervelkolom. Dit verklaart waarom bij yoga en meditatie de houding van de rug wordt benadrukt.

De 7 belangrijkste chakra’s:

chakraMuladhara chakra is verbonden met het element aarde, wat staat voor stabiliteit en veiligheid; een zelfverzekerd zijn en gezond zelfbeeld, het gevoel van “ik ben” vormen de basis. In een maatschappij waar veranderingen elkaar in sneltempo opvolgen, is weinig ruimte voor stabiliteit en veiligheid. Onbalans uit zich o.a. in materialisme, niet met beide benen op de grond staan, in de toekomst leven, perfectionisme (is onvrijheid!). Goed eten, ruimte voor rust en regelmaat, meditatie, lichaamsbeweging laten ons weer aarden. In Muladhara zetelt Kundalini Shakti, de primaire energie, van waaruit alles in de wereld zich manifesteert

Svadhistana chakra is verbonden met water. Water staat voor zachtheid, stroming en volgt de weg van de minste weerstand. Emoties en seksualiteit staan centraal: “de ander en ik”. Wanneer we emoties inhouden zetten deze zich vast in ons lichaam, we verkrampen zowel lichamelijk als geestelijk.

Manipura chakra is verbonden met vuur en staat voor wilskracht: “ik wil”. Werken naar een doel, met vertrouwen en discipline, bijsturen waar nodig, zonder te vechten, Wilskracht inhouden (gebrek aan zelfvertrouwen) of veel willen (onrust, plannen) duidt op onbalans.

Anahata chakra, verbonden met het element lucht, staat voor geven en ontvangen. Van oprecht geven is sprake, wanneer er een volledig vertrouwen is in de werking en de overvloed van het universum; vertrouwen is de basis voor overgave en vanuit die overgave is zuiver geven/liefhebben mogelijk. Is je uitgangspunt dat elke gebeurtenis een les is of ga je ervan uit dat het leven oneerlijk is? Dit weergeeft het vertrouwen in het hogere. Het hartcentrum is verbonden met devotie.

Vishuddhi chakra is verbonden met ether (akasha) en staat voor communicatie. Deze chakra verbindt hoofd en hart; is dat wat je uitspreekt een balans tussen beide? Kan je uitdrukking geven aan je innerlijke stem? Problemen op dit nivo weerspiegelen zich in nek-, kaak-, en oorklachten.

Ajna
chakra staat voor inzicht, helderziendheid. Het inzicht dat alles van 1 energie doordrongen is, maar ook inzicht in jouw pad; svadharma.

Sahasrara chakra staat voor eenheid en verbondenheid. Het is de zetel van het hogere bewustzijn. Hier vindt de vereniging plaats tussen Shakti en Shiva.

 

 

Do's & Don'ts Shiva Ohm Yoga 

  • Uiterlijk 5 min voordat de les begint binnen zijn zodat niemand gestoord wordt wanneer de les begint. (de zaal is 10 min van te voren open)
  • Zoveel mogelijk in stilte binnenkomen. Op je matje mag je alvast wat meer tot rust komen voordat de les begint (iets meer in jezelf terugtrekken).
  • Na de les proberen zolang mogelijk de fijne stilte die ontstaat in jezelf vast te houden (mocht er toch gesproken worden, dan graag luchtige onderwerpen, zodat een ieder met een fijn gevoel weer richting huis gaat)
  • Geef jezelf en de ander de ruimte de yogales optimaal te mogen ondergaan
  • Te veel parfum kan de lucht in de ruimte verzwaren wat niet bevorderlijk is bij de ademhalingsoefeningen; wees mild in je gebruik daarvan
  • Tassen graag zoveel mogelijk in de hoek van de keuken plaatsen om de ruimte zo netjes mogelijk te houden
  • De strippenkaarten graag voor de les al op de plank neerleggen(bij het boxje) zodat ik deze meteen kan aftekenen na de les (minder rommelig)

 

Verhuur yogazaal                                     

Natraj

De ruimte is ook te huur voor andere (spirituele) lessen zoals tai chi, bharat natyam (of andere dansvormen),workshops, lezingen, bijeenkomsten, andere vormen van yoga en meditatie, sat sangs, mantra zingen (kirtans), enz.

Voor langere huurperiodes of meerdere lessen, is in overleg een voordeliger tarief af te spreken. Kijk hier voor de zaal.

 

"We kunnen worden wat we willen als we voortdurend en vol vertrouwen over het verlangde blijven denken"
(Bhagavad Gita)

FaLang translation system by Faboba