NIEUW! Restorative(yin) yogales op vrijdagochtend.Geschikt voor mensen met fibromyalgie en/of artrose!

NIEUW KINDERYOGA zondags 14.00-15.00 uur(startdatum 9 feb)

Waarom Kinderyoga?

Kinderen groeien op in een snelle,prestatiegerichte maatschappij met veel prikkels van computer en tv. Vaak is er weinig tijd en ruimte voor ontspanning en het bewust ervaren van hun eigen ik. Kinderyoga kan een positieve bijdrage leveren aan o.a. zelfvertrouwen,concentratie, ontspanning en innerlijke harmonie. Het respecteren van eigen en andermans grenzen loopt als een rode draad door de kinderyoga lessen. We beleven iedere week een ander Yoga Avontuur. Voorbeelden van les thema's zijn:zee en strand, het oerwoud, indianen en de regenboog. Het yoga avontuur leidt ons op een speelse manier langs een combinatie van afwisselende les onderdelen.

De lessen worden ook in het engels gegeven indien nodig/ Meldt je Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aan voor een gratis proeflesje.

tarief is € 30,- voor 4 lesjes.

 

YOGA/STILTE WEEKEND OP DE VELUWE van 6-8 maart 2020

Shiva Ohm Yoga organiseert een retraite weekend van 6 t/m 8 maart 2020 in de Villa van Don Bosco midden op de Veluwe.

Naast de Hatha en Yin Yoga lessen zal er gebruik gemaakt worden van Ayurveda. Dit is een traditionele geneeswijze uit India waarbij gezondheid en het voorkomen van ziekte wordt nagestreefd door een goede energiebalans te handhaven tussen lichaam en geest. Verse, afgestemde gerechten en regelmatige maaltijden zijn hiervan de basis.

 Voor deze balans zullen we ook chanten op de mala en mooie meditaties volgens de Raja Yoga

 Het programma biedt Yoga,meditatie,introspectie en fijne stiltewandelingen door de prachtige natuur. Niets van het aangeboden programma is verplicht en er is genoeg ruimte om tot jezelf te komen. De kosten voor het gehele weekend bedragen € 250,- per persoon.(tegen meerprijs van € 50,- een kamer alleen)

Inschrijven kan tot uiterlijk 4 maart 2020 en is pas definitief na ontvangst betaling.

 

RESTORATIVE YOGA op vrijdagochtend 9.30-11.00 vanaf 7 feb 2020


WAT IS RESTORATIVE YOGA?

Restorative yoga lijkt veel op Yin Yoga, maar deze wordt alleen maar liggend en zittend uitgevoerd, zodanig dat er totaal geen sprake is van inspanning, maar alleen ontspanning. Deze yoga vorm is bedoeld voor mensen die erg veel stress en drukte hebben en niet aan ontspanning toekomen. Ook als je helemaal stijf bent is deze vorm van Yoga aan te raden om toch rust te ervaren in het lichaam en in de mind. Tijdens de lessen zal er aandacht geschonken worden aan met name de ademhaling en accent ligt op volledig kunnen ontspannen(met behulp van yoga props)Uitermate geschikt voor mensen die last hebben van hun gewrichten, fibromyalgie,reumatische aandoeningen,rusteloos slapen, rusteloze benen,na een operatie als revalidatie, voor als je al wat ouder bent en de andere yogavormen niet meer kunt volgen enz  

lessen worden op vrijdagochtend gegeven van 9.30-11.00 uur vanaf 10 jan  bij voldoende animo

 

MANTRA RECITATIE(chanten) MET SATSANG 

op ZATERDAG 8 FEB  van 10.00-11.30 uur

In deze workshop gaan we mantra's (oude vedische teksten) reciteren met SATSANG erna.

Het reciteren van mantra's zorgt voor rust en heling binnen in ons. Alleen maar het luisteren naar deze heilige teksten werkt helend.
Bijdrage: op donatie basis.

Kijk hier voor meer info over mantra's.
Graag wel aanmelden vooraf via de mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op 06 24115932 of via het contactformulier 

 

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra is een Yogische slaap waarbij je tegelijkertijd alert bent maar volledig ontspant. Het is een staat van een diepe bewuste slaap. 

Het kan een therapeutisch instrument zijn volgens talrijke medische studies. Deze tonen aan dat er zowel een helende als preventief effect kan ontstaan bij stress, angst, frustratie, slapeloosheid, hoge bloeddruk, en de gevolgen daarvan. 

In de woorden van Swami ma Tripurashakti

‘Yoga Nidra betekent Yogische slaap. Het is een staat van bewuste diepe slaap. In meditatie blijf je in de wakkere staat van Bewustzijn en geleidelijk aan focus je de mind terwijl toegestaan wordt dat gedachtepatronen, emoties, sensaties en beelden opkomen en verder gaan. Echter, in Yoga Nidra verlaat je de wakkere staat van Bewustzijn, ga je naar de diepe slaap staat en blijf je toch volledig wakker en alert.’

Tijdens deze Yoga Nidra staat een half uurtje gelijk aan 2 uren volle slaap en een uur Yoga Nidra voor 4 uurtjes slaap.

De Yoga Nidra wordt liggend gedaan en door middel van visualisaties en sankalpa's (positieve intentie) wordt de mind geleidt.

Nieuw: Yoga Nidra lessen worden eens per maand gegeven op de zondagmiddag van 15.00-16.00 uur. Eerstvolgende les is op 16 FEB

 

MEDITATIELESSEN conform de Raja Yoga stijl op de zaterdagochtend van 10.00-11.00(1 keer per maand)

meldt je vooraf aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of whatsdapp 06-24115932

 

Meditatie is het zoveel mogelijk leegmaken van het hoofd. Dit vergt veel oefening en geduld.

Tijdens deze lessen wordt je middels technieken geleerd om de aandacht naar binnen te keren. In alle vrijheid gaan we afstand nemen van onze gedachten en proberen "leeg" te worden. De stilte ervaren, inzicht krijgen in het geheel en opgeladen worden zijn een paar weinige resultaten waar meditatie naartoe kan leiden.

Op de grond zitten is niet vereist, er zijn ook stoelen aanwezig. Toegankelijk voor een ieder.

Eerstvolgende meditatie is op zaterdag 29 FEB

 

PRIVE YOGA LESSEN

De Prive yogalesen worden aangeboden aan degene wat meer persoonlijke aandacht nodig hebben. Dit kan op grond van lichamelijke beperkingen of eventueel na een operatie/burn out.

Bij deze lessen is er sprake van een op maat afgestemde yogales waarin meditatie en ademhaling onderdeel van uitmaken. Het opnieuw in contact komen met jezelf is mijn hoogste prioriteit! Ook raak je door deze prive lessen meer vertrouwd met je eigen lichaam en kun je al je speciale wensen kenbaar maken.

Dag en tijd gaat in overleg met elkaar naar gelang de behoefte.

 

 

 

                                 Natraj

 

"We kunnen worden wat we willen als we voortdurend en vol vertrouwen over het verlangde blijven denken"
(Bhagavad Gita)

FaLang translation system by Faboba