Weer volop lessen bij De Binderij nr 9(literatuurwijk) Vrij parkeren!

Mindful YogaWat is Mindful Yoga?

Mindful yoga is een combinatie van Hatha yoga en mindfulness. Mindfulness wordt wel omschreven als 'aandachtigheid' en is de kunst van het in aandacht leven.
Het is een wetenschappelijk onderzochte methode om rust en harmonie te ervaren in je dagelijks leven. Ook yoga kun je zien als de leefwijze van in het hier en nu zijn. In de lessen mindful yoga komen deze twee nauw verwante disciplines samen. Mindful yoga leert je anders om te gaan met spanning, stress en pieker gedachten. Ook zul je tijdens de houdingen geconfronteerd worden met je eigen emoties en ervaringen die we allemaal opslaan in ons zenuwstelsel, onze organen en in onze geest.

Jezelf uitdagen om deze onder ogen te zien is waar het om gaat tijdens de houdingen,maar ook tijdens de meditatie en ademhalingsoefeningen.

De lessen bestaan uit zachte yogahoudingen, subtiele oefeningen, asana's (lichaamshoudingen), lichaamsscan en meditatie en zullen elke keer anders zijn.

De yogahoudingen worden op meditatieve, langzame wijze verricht, met de aandacht in dit moment. Je leert van moment tot moment te ervaren wat er gebeurt met het lichaam, de adem, gedachten en gevoelens. Geleidelijk verstilt de geest en ontstaat er een open houding voor wat er nu is, zonder oordeel.

In de les zal er ook meer aandacht besteed worden aan de ademhaling (pranayama) welke een essentiële rol speelt bij het aandachtig uitoefenen van de houdingen. Hiervoor zullen ook ademhalingstechnieken beoefend worden.

FaLang translation system by Faboba