Weer volop lessen bij De Binderij nr 9(literatuurwijk) Vrij parkeren!

ReshmaReshma heeft in haar hele leven al te maken gehad met Yoga vanuit haar opvoeding in een Surinaams Hindoestaans gezin.
Met een paplepel zijn de richtlijnen en de beginselen van Yoga aan mij doorgegeven door middel van wekelijkse, en op latere leeftijd (vanaf 13 jaar), maandelijkse lezingen uit de Vedische geschriften van het Hindoeïsme (w.o. de Bhagavat Gita).

Tegelijkertijd lag het accent van mijn opvoeding ook altijd op studeren en iets bereiken in de maatschappij, waarvoor ik op mijn 18e naar Nederland vertrok.

Na mijn universitaire opleiding heb ik mezelf volledig gestort in het bedrijfsleven naast het gezinsleven en raakte Yoga helemaal op de achtergrond. Na een scheiding in 2003 en 2 kinderen rijker begon ik te beseffen dat de balans compleet verdwenen was in mij leven en ging ik bewust op zoek naar mijn roots(of mezelf ?). Ik begon Yogalessen te volgen en raakte steeds meer geïnteresseerd in de westerse benadering van Yoga. Dit omdat ik merkte dat ik het hard nodig had om in balans te blijven naast mijn(toendertijd) alleenstaande moederschap en werk als Controller/Planeconoom vanuit mijn eigen bedrijf. De druk die ik in mijn dagelijks leven ervaarde kon ik allemaal loslaten zodra ik met Yoga bezig was. Wat een rust kwam er elke keer weer over me heen tijdens Yoga.

Ik raakte ook steeds meer geïnteresseerd in mijn Hindoeïstische achtergrond wat er voor zorgde dat ik regelmatig naar India reisde alwaar ik in ashrams verbleef voor Yoga,meditatie cursussen en verdieping in de filosofie. Ik ontdekte de passie en talent in mezelf om mantra’s te zingen/reciteren(heeft ook geleid tot concerten en begeleiden van groepen) en hiermee werd dit mijn dagelijkse meditatie naast de oorspronkelijke manier van mediteren.

In 2006 ben ik met een Yogaschool begonnen in Amstelveen samen met een vriendin. Deze is door haar voortgezet in Amstelveen en ik ben doorgegaan met een 2e school in Almere  Dit omdat ik verhuisde van Amstelveen naar Almere met de nieuwe uitdaging van een relatie en nu 4 kinderen. Ook bij deze overgang heeft Yoga mij ontzettend bij geholpen.

In 2007 ben ik begonnen met een Kinder/Yoga opleiding in Amsterdam om het kind in mezelf te herontdekken;deze was ik compleet kwijt geraakt. Met de nodige bloed, zweet en tranen is me dat gelukt, want door het leven heen had ik een hele hoge sterke muur om me heen getrokken ter bescherming van mezelf.

Voor nog meer verdieping en verbreding van mijn kennis ben ik in 2009 met de Integrale Yogadocenten opleiding gestart welke gebaseerd is op de leer van Aurobindo en de moeder. In 2015 ben ik met de Raja Yogaopleiding begonnen en deze hoop ik af te ronden in 2017.

In mijn lessen creëer ik een geheel eigen stijl van asana’s, pranayama, meditatie en mantra zingen op grond van alles wat ik geleerd heb vanuit mijn opvoeding,mijn opleidingen ,reizen in India, diverse retreats(stilteweekenden, detoxweek, ayurvedische behandelingen etc) en workshops

“Yoga is geen pose, maar een innerlijke beleving. Als je je oefeningen doet, je mantra's zingt, je richt op jouw voorwerp van verering of filosofeert over het goddelijke, kijk dan wat het bij jou van binnen doet, hoe jij je erbij voelt, hoe het in jouw lichaam voelt, wat er met je adem gebeurt. Probeer het van binnenuit te beleven.”

Laat Yoga toe in je leven en ervaar wat het voor je kan betekenen!

Namaste

Reshma

(06-24115932)

FaLang translation system by Faboba