aangepast rooster meivakantie!

meditatieEen bezoek aan de Galos zoutgrot onderscheidt zich van andere zoutgrotten door het hoge jodium gehalte dat een positieve werking heeft op het menselijke lichaam. De schone ioniserende lucht zorgt voor een verbetering van de algehele gezondheid en helpt bij het behandelen van allerlei klachten zoals: luchtweg problemen, hart- en vaatziekten, huid problemen, allergieën, uitputting, corpulentie en stress.

HALO THERAPIE EFFECT

Halo therapie is een inhaleringstherapie die een harmoniserende en helende werking heeft op lichaam en geest. Door de hoge concentratie van essentiële mineralen in de lucht ontstaat er een uniek micro zeeklimaat.
Tegenwoordig is, door verhoogde aanwezigheid van elektrische apparatuur, mobieltjes, computers, uitlaatgassen en andere niet natuurlijke elementen, de concentratie van ionen in de lucht ernstig verstoord. Door Halo therapie in een Galos zoutgrot bent u binnen 45 minuten weer in balans.

KINDEREN IN DE GROT

De jodium-zoutgrot heeft een ontspannende werking op kinderen en draagt op een positieve manier bij aan hun lichamelijke ontwikkeling en gedrag. Daarnaast zal het bij kinderen de weerstand verhogen en de kans op ziekte verkleinen. Doordat de kwaliteit van de slaap verbeterd wordt zullen uw kinderen tevens beter uitgerust zijn en een verhoogd concentratievermogen op school ervaren. Middels een begeleide meditatie kan de opname van de mineralen geoptimaliseerd worden en ontstaat het grootste effect. Tevens zorgt de meditatie ervoor dat er sprake is van optimale ontspanning.

MEER INFORMATIE OVER MINERALEN

De mineralen zijn onder te verdelen in twee groepen: de micro en de macro mineralen. Macro mineralen of macro elementen zijn de groep mineralen die we met de dagelijkse voeding in een grote hoeveelheid nodig hebben. Het lichaam heeft er meer dan 100 milligram per dag van nodig om alle lichaamsprocessen goed te laten functioneren. Calcium komt van alle mineralen het meest in ons lichaam voor. Het lichaam van een volwassene bestaat voor 2% uit calcium. Bijna al dit calcium bevind zich in het skelet. Macro-elementen zijn: calcium, fosfor, kalium, natrium, chloor, magnesium en zwavel. De micro mineralen worden ook wel sporenelementen genoemd, hiervan hebben we dagelijks maar een kleine hoeveelheid van nodig. Het lichaam heeft er minder dan 100 milligram per dag van nodig.

Mineralen zijn belangrijke componenten voor de gezondheid. Zonder de hulp van mineralen kunnen bijvoorbeeld vitaminen niet functioneren in ons lichaam. Mineralen (ijzer)transporteren zuurstof door ons lichaam. Ze spelen ook een belangrijke rol bij de groei, instandhouding en herstel van weefsels. Mineralen zijn ook betrokken bij het samentrekken van spieren, het functioneren van de zenuwen en bij de energie huishouding.

Voor het goed functioneren van het lichaam zijn er 20 mineralen noodzakelijk. Het gehalte aan jodium in ons lichaam is slechts 0,00003% (dit komt overeen met een hoeveelheid van 0,0225 milligram jodium). Het lijkt een te verwaarlozen hoeveelheid, maar voor de werking van de schildklier is het een zeer belangrijk en onmisbaar element.

Micro-elementen of spoorelementen zijn: ijzer, zink, koper, molybdeen, silicium en vanadium. Het lichaam kan wel vitamine D maken, maar het kan geen enkel mineraal maken. Bij een voldoende gevarieerde voeding zal er niet snel een mineralen tekort optreden. Een verminderde eetlust, een streng dieet of medicijn gebruik kan wel lijden tot een mineralen tekort. Vermoeidheid is hierbij het eerste signaal.

WAT IS MEDITATIE?

Meditatietechnieken worden o.a. gebruikt om bijvoorbeeld te leren ontspannen, maar ook om de gezondheid te verbeteren en genezing te bespoedigen. Het verbetert de focus en concentratie en helpt je zelfbewustzijn en persoonlijke groei verder te ontwikkelen.Tijdens de meditatie train je de geest zich naar binnen te richten in plaats van naar buiten om zodoende de rust binnen jezelf te ontwikkelen (mindfullness).Tevens wordt de ademhalingsstroom gestimuleerd zodat de opname van het jodium vlotter gaat.

Voor meer info neem contact op met Reshma op telnr. 06-24115932 of mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de site www.shivaohmyoga.nl

FaLang translation system by Faboba